Vier loonvoerbedrijven over Siloking
Gepubliceerd op: 25 februari 2025
Loonvoerbedrijven stellen hoge eisen aan een voermengwagen. Ze moeten uiterst betrouwbaar zijn om zeven dagen per week te presteren. Op jaarbasis klokken de machines tot wel 4.000 uur. Niet voor niets is SILOKING de populairste machine onder loonvoerders. De SelfLine 4.0 System 500+ 2519 is in Nederland het succesnummer.
In 2004 introduceerde SILOKING zijn eerste zelfrijdende voermengwagen. Deze werd door het toonaangevende instituut DLG direct met een gouden medaille beloond. Vier jaar later volgde de SelfLine, die in 2015 werd uitgebreid met het model System 500+. Deze machine is speciaal ontwikkeld voor grote melkveebedrijven en loonvoerbedrijven, die met wegtransport te maken hebben. De SelfLine-modellen combineren 20 jaar ervaring in zelfrijdende voertechniek. Ervaringen die zijn opgedaan door intensieve gebruikers, vinden hun weg in het volledige productprogramma van SILOKING.
Wat loonvoerbedrijven zeggen over SILOKING
- Comfortabel op de weg dankzij formidabele luchtvering
- Ergonomische bediening – alle knoppen bij de hand
- Beste mengresultaat en slijtvast
- Laag brandstofverbruik van Volvo zescilinder motor
- Goede ondersteuning van dealernetwerk en importeur
Arbeids- en kostenbesparing
Nederland telt volgens brancheorganisatie Cumela een krappe 40 loonvoerbedrijven. Dit aantal is stabiel te noemen. Het aantal melkveehouders dat voor een loonvoerder koos groeide de laatste jaren gestaag. De meest gehoorde redenen om te kiezen voor loonvoeren zijn de kostenbesparing en het gebrek aan arbeid. Zeker met de komst van softwaresystemen – die veelal met een app op je telefoon werken – is het nauwkeurig bij te houden wat het rantsoen moet en zijn en hoeveel is gevoerd. Dat maakt de communicatie overzichtelijk en de kans op fouten minimaal. Loonvoerbedrijven werken met de modernste techniek en stellen hoge eisen. Eisen die SILOKING op het lijf zijn geschreven.
Comfort
Veel bedrijven werken in een straal van 35 kilometer rond hun bedrijf. De machines klokken flink wat uren wegtransport. 3.500 tot 4.000 draaiuren op jaarbasis zijn geen uitzondering. Veel van die uren worden op de weg gemaakt. SILOKING steekt veel tijd en moeite in de hydraulische aandrijving en het samenspel tussen de Volvo zescilinder motor en hydrauliek. De pneumatische vering – in combinatie met een comfortabele cabine – is een genot om mee te werken, zo geven gebruikers aan.
Vier types
Het model 500+ is leverbaar met kuipgroottes van 19, 22, 25 en 27m³. Daarbij is de 22m³ in Nederland het meest populair. Twee verticale vijzels mengen de producten tot een perfect, homogeen product. Het laden gebeurt met een freesarm, die aan de rechterzijde naast de cabine is gepositioneerd. Zo heb je als chauffeur perfect zicht op het werk. Een hoogte van minder dan 3 meter en vierwielbesturing zorgen ervoor dat de machine zich op ieder erf en in iedere stal thuis voelt.
Service
Lees de gebruikerservaringen van 4 loonvoerbedrijven en waarom zij kozen voor SILOKING. Al vele jaren vertrouwen zij op de techniek, kennis en service van de Duitse fabrikant en importeur Bromach uit Gorredijk. Daarnaast beschikt SILOKING over een landelijk dekkend dealernetwerk. Zo wordt stilstand tot een absoluut minimum beperkt.
Laat u overtuigen door de kracht van SILOKING. Wat kunnen we voor uw bedrijf betekenen?
Klaas Jan Coster – Coster Voertechniek | Staphorst
‘De Mercedes onder de voermengwagens’


Familie Marsman – Loonvoermengbedrijf Marsman | Witharen
‘Rijcomfort op de weg is ongeëvenaard’


Ronald Bos – Loonbedrijf Ronald Bos | Hoornsterzwaag
‘Na ervaring met veel merken blijft het SILOKING’


Familie Hekman – Loonvoermengbedrijf Hekman | Rheeze
‘SILOKING overtuigt met comfort en dieselverbruik’

